Wederopbouwhoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Wederopbouwhoeve

Beschrijving

Wederopbouwhoevetje met enkele minder traditionele elementen, zie het volume ten gevolge het niveauverschil tussen de straat- en achtergevel, en, de inbreng van minder streekeigen sierelementen als witbeschilderde horizontale banden, uitgelengde bakstenen (hoek)consoles en pseudolekdrempels. Voorts echter grosso modo teruggaand op de regionale hoevebouw.

Opstelling en indeling: naar het zuiden georiënteerd langgestrekt hoevetje met omliggend begrint erf en bakstenen stoepen, toegankelijk via gietijzeren hekken; dubbelhuis van drie traveeën + twee staltraveeën + schuur en aangepast wagenhuis.

Aanplantingen: beuk aan erftoegang; voorliggend wetland en resten van boomgaard ten oosten.

Materialen: lichtbruine baksteenbouw; pannen (mechanische) onderbroken zadeldaken; arduinen band ter markering van sokkel en dito witbeschilderde afzaten van de verdiepte muuropeningen; gecementeerde linker zijgevel.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine