• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve, gelegen naast een voormalig Duits militair kerkhof zie rij kastanjes. Heropgebouwd, volgens bewoners in de jaren 1926, aansluitend bij de regionale hoevebouw zie, opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een geasfalteerd erf; boerenhuis, stal- en schuurvleugel respectievelijk ten westen, ten noorden en ten zuiden; aanplantingen: twee populieren bij erfoprit; materialen: verankerde rode baksteen, pannen (mechanische) zadeldaken onder meer geknikt en onderbroken door klimmende dakkapel bij boerenhuis, met overstekende randen op houten schoorstukken; "traditioneel" houtwerk zie luiken en kleine roedeverdeling; bakstenen onderdorpels; streekeigen bouwelementen: rechthoekige muuropeningen onder houten latei, enkele onder rondbogige ontlastingsboogjes, verdiept in getoogde nissen; bakstenen tandlijstje aan erfgevelzijde; indeling: onderkelderd boerenhuis van vier traveeën; schuur met wagenhuis rechts. Recente nutsgebouwen tegen stal en schuur.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine