Eclectisch herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch herenhuis

Beschrijving

Eclectisch herenhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen + kunstleien) doorbroken door getrapte dakvensters. Aangepast ontwerp van architect E. Van Belle (Brugge) van 1920. Donkere baksteenbouw op arduinen plint. Deurrisaliet met rechthoekige erker op console, uitlopend op trapgevel met blinde oculus. Hoeklisenen met kapiteel, voorzien van slingermotief. Rondbogige muuropeningen met diamantkopvormige hoek- en sluitstenen. Beglaasde paneeldeur met gietijzeren hekjes. Rechts, tuinmuur geritmeerd door pilasters en overkragend rondbogenfries.

• Algemeen Rijksarchief, Dienst der Verwoeste Gewesten, 13356.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine