Bollehoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Bollehoeve

Beschrijving

Langgestrekte hoeve van negen traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nokrichting loodrecht op de straat, Vlaamse pannen en golfplaten), gelegen ter plaatse van het vroegere omgrachte "Bravierhoff" (zie Ferraris), bij Vandermaelen en Popp omgracht, doch naamloos ingetekend; omgrachting grotendeels verdwenen en huidig volume vermeld op een mutatieschets van 1891.

Verankerd en beschilderd woonstalhuis met gepikte plint onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), met 19de-eeuws uitzicht. Rechthoekige, deels beluikte, muuropeningen onder houten latei. Zuidoostelijke travee met opkamer- en keldervenster. Breder uitgebouwde stal met deels aangepaste muuropeningen.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters, Sint-Katelijne-Waver, Onze-Lieve-Vrouw-Waver, schetsen 1876/15 en 1891/9.

Auteurs: Steyaert, Rita