erfgoedobject

Stadswoningen

bouwkundig element
ID
32979
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/32979
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

Beschrijving

Nummer 39, modernistisch getint breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), uit de jaren 1920. Baksteenarchitectuur in de trant van de "Amsterdamse school", zie het decoratief gebruik van bakstenen in het gevelvlak. Rechts, erkervormig risaliet uitlopend op dakvenster tussen lisenen, onder plat dak. Onder meer houten kozijnvensters.

Nummer 41, 43 en 45: enkelhuizen in aansluitende, evenwel vereenvoudigde bouwtrant.


Bron: DELEPIERE A.-M. & HUYS M. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kantons Mesen - Wervik - Zonnebeke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Aanvullende informatie

Het modernistisch getinte breedhuis in de trant van de Amsterdamse School (nummer 39) is niet langer bewaard. Van de aansluitende panden in een vereenvoudigde stijl, werd de bakstenen gevel van nummer 43 geschilderd. De ensemblewaarde van deze woningen als voorbeelden van interbellumarchitectuur is niet langer herkenbaar aanwezig.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Stadswoningen [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/32979 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.