Neogotische eenheidsbebouwing

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Drie burgerwoningen

Beschrijving

Neogotische eenheidsbebouwing met drie burgerwoningen; jaarsteen "Anno 1903" in de top van de centrale trapgevel (nummer 20). Enkelhuizen van respectievelijk twee, drie en twee traveeën volgens repeterend schema; twee bouwlagen onder onderbroken zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen). Donkere baksteenbouw; rustica plint van arduin bij nummer 20. Neogotische inslag het meest uitgesproken bij nummer 20, zie risalietvormende trapgevel met Brugse travee ingeschreven in spitsboogomlijsting, arduinen kruiskozijnen, maaswerk in de boogvelden en glas in lood met gestileerde bloemmotieven.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine