Herenhuis in cottagestijl

Beschrijving

Herenhuis uit het tweede kwart van de 20ste eeuw met afhankelijkheden (nok loodrecht op de straat); ertussen, tuintje afgezet door middel van laag bakstenen muurtje. Woonhuis van twee brede traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (kunstleien), onderbroken door houten dakkapellen. Rode baksteenbouw boven een arduinen plint, verlevendigd door gecementeerde en witbeschilderde banden. Boogvormige muuropeningen; afwisselend gebruik van rode, geglazuurde en witbeschilderde baksteen voor strekken. Verzorgd houtwerk onder meer medaillons in de bovenvakken en houten erker links boven. Lage afhankelijkheden opgetrokken in Normandische stijl, zie leien wolvendaken en vakwerk in de geveltoppen.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine

Aanvullende informatie

Het schrijnwerk is vervangen, de erker is verdwenen. Er is niet langer een tuintje tussen het herenhuis en de afhankelijkheden.

• Informatie meegedeeld door Intercommunale Leiedal (30 december 2022).