• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve naar verluidt daterend van circa 1880, later aangepast en uitgebreid met stal aan noordoostelijke erfzijde. Lage bakstenen bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een erf met notelaars en conisch hondenhok. Afgezonderde tabaksast ten noorden. Licht verharde erfoprit.

Ten noordwesten van het erf, langgestrekt boerenhuis van elf traveeën - dwarsschuur nu opgenomen in het woongedeelte - onder doorlopend zadeldak met overstekende dakrand doorbroken door dakvenster. Getoogde muuropeningen. Luiken.

Ten zuidwesten, wagenhuis met paardenstal onder geknikt zadeldak voorzien van dakvenster. Poort onder ijzeren I-balk. Linker zijgevel: rondboognisje in bakstenen omlijsting met kruisbekroning.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine