Wegkapel met gekandelaarde lindes

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Wegkapel

Beschrijving

Wegkapel beschaduwd door linde, aan de oprit van een streekeigen wederopbouwhoevetje. Bakstenen rechthoekig gebouwtje onder zadeldak (mechanische pannen); jaarsteen 1787 in de top van de witgekalkte klokgevel. Korfboogdeur met getraliede bovenvakken. Achtergevel: muurvlechtingen en centrale steunbeer. Gecementeerde aandaken. Bepleisterd en beschilderd interieur; korfboognis.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine

Welkomstbomen

Aan de overzijde van de oprit staat nog een tweede linde van dezelfde leeftijd. Gezien de locatie aan de erftoegang van een hoeve zijn deze lindes wellicht ook aangeplant als welkomstbomen. De lindes worden gekandelaard. Dit traditionele beheer wordt nog steeds toegepast.