Onderwijzerswoning

Beschrijving

Voormalige jongensschool met onderwijzerswoning. Alleenstaand breedhuis midden tuin, aan straatzijde met haag en laag bakstenen muurtje tussen pilasters, onder ezelsrug. Achterliggende geplaveide speelplaats. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), naar ontwerp van architect M. Hocepied (Moeskroen) uit het begin van de jaren 1920. Verankerde gele baksteenbouw. Risaliet links, uitlopend op puntgevel. Arduinen kruiskozijnen op de benedenverdieping. Getoogde vensters op de bovenverdieping. Rondboogdeur onder tweedelig bovenlicht. Analoge rechter zijgevel met driezijdige erker.

Achterliggend klasgebouw van twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op het onderwijzerswoning, mechanische pannen). Twee grote vensters onder ijzeren I- latei met rozetten. Links, aanbouwsel onder schilddak.

• Algemeen Rijksarchief, Dienst der Verwoeste Gewesten, 13001.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine

Aanvullende informatie

Het achterliggend klasgebouw van twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, is niet langer bewaard.

• Informatie verkregen van IOED CO7 (21 augustus 2021).
Auteurs: Jacobs, Els