Eclectisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch burgerhuis

Beschrijving

Eclectisch enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) met centrale dakkapel, uit het begin van de jaren 1920. Houten gootlijst op consooltjes. Baksteenbouw met gebruik van arduin voor dorpels en sluitstenen. Aflijnend bakstenen rondboogfries. Begane grond: loggia voorzien van rond- en korfbogige muuropeningen, afgesloten met gietijzeren hekken; corresponderende deur- en vensteropeningen. Centraal, stomp spitsboogvenster met doorgetrokken strek en lekdrempel, tussen oculi.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine