Kloosterschool

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kloosterschool

Beschrijving

Kloosterschool uit de jaren 1920. Voortuin afgezet door middel van verlaagd bakstenen muurtje; links en rechts, ommuurde speelplaats en tuin. Neogotisch complex: lange vleugel van twee bouwlaag tussen twee haakse met puntgevels onder meer van kapel rechts. Zadeldaken (mechanische pannen); leien dakruiter boven kapel. Verankerde gele baksteenbouw; arduin voor onderdorpels en bordes. Linker puntgevel- met Brugse travee; spitsbogige beglaasde nis met Onze-Lieve-Vrouw op sokkel. Rechter puntgevel: spitsbogige muuropeningen onder druiplijst. Voorts, rechthoekige muuropeningen verdiept in tudornissen. Schoorstenen met spitsbogige casementen. Links aanleunend gebouw in aansluitende bouwtrant.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine