Directeurswoning en gemeenteschool

Beschrijving

Voormalige directeurswoning met voormalige gemeenteschool voor meisjes, thans (anno 1991) cultureel centrum " 't Seultje", zie opschrift van puilijst.

Ontwerp van architect F. Tilley (Brussel) van 1923; school aangepast door architect W. Barthier (Ieper) in 1977-1978. Voorliggend grastuintje met klein amfitheater.

Directeurswoning. Identiek woonhuis als Dranouterstraat nummer 16, hier echter met driezijdige erker aan rechter zijgevel.

School. Laag, U-vormig complex onder zadeldaken (mechanische pannen). Rode baksteenbouw; gele baksteen voor banden en ruitmotieven; arduin voor casement van puilijst, voor sluitstenen van oculus en rondboogvensters in de risalietpuntgevels met aandaken, muurvlechtingen en schouderstukken. Rechthoekige muuropeningen onder betonnen latei. Centrale deur onder luifel rustend op betonnen spant.

• Algemeen Rijksarchief, Dienst der Verwoeste Gewesten, 13279.

Bron: DELEPIERE A.-M. & HUYS M. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kantons Mesen - Wervik - Zonnebeke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine