• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve tijdens de Eerste Wereldoorlog gedeeltelijk verwoest; behouden schuur uit het eerste kwart van de 19de eeuw. Boerenhuis  heropgebouwd in aansluiting met de regionale hoevebouw, echter met vrij geïnterpreteerde elementen, zie geknikte puntgevel met muurvlechtingen en blinde oculus in de top; rechthoekige deur verdiept in rondboogportaal.

Losse, lage bestanddelen rondom een deels verhard erf. Ten noordwesten, langgestrekt boerenhuis bestaande uit voormalig wagenhuis, thans garage links + stalgedeelte met privaat + woongedeelte van drie traveeën onder geknikt zadeldak (mechanische pannen); klimmende dakkapellen. Rode baksteenbouw boven een gecementeerde plint. Rechthoekige en getoogde muuropeningen.

Ten noorden, dwarsschuur met links stal onder overstekend zadeldak (nok loodrecht op het boerenhuis, mechanische pannen). Stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen boven dito stoel. Aangepaste muuropeningen. Houten plankenbeschieting in de zijgeveltoppen.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine