Gemeentehuis van Kemmel

Beschrijving

Voormalig gemeentehuis, zie opschrift van arduinen casement en gemeentewapen in de geveltop; tevens brandweerkazerne, zie arduinen schild met brandweerattributen. Hoekhuis bij de Reningelstsestraat. Acht traveeën en één à twee bouwlagen onder haakse zadeldaken (mechanische pannen); dakkapel onder afgewolfd zadeldak. Naar ontwerp van architect A. Dumont (De Panne); jaarankers 1922. Baksteenbouw; lichtere baksteen voor de omlijsting van de getoogde muuropeningen. Centrale topgevel met geblokte pilasters, oculus in de geveltop en muurvlechtingen. Centrale deur in geprofileerde omlijsting; pui met dubbele steektrap afgelijnd door middel van ijzeren leuning. Analoge rechter zijgevel. Driezijdige erker.

• Algemeen Rijksarchief, Dienst der Verwoeste Gewesten, 13005.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine