Ensemble met café Delobel

• omvat de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café Delobel

Beschrijving

Zogenaamd "Café Delobel", zie uithangbord. Voormalig hotel met winkel, heden herberg. Eenheidsconcept vormend met woonhuizen (nummer 28, 26-27), naar ontwerp van architect J. Dumont (De Panne) van 1920. Rode bakstenen lijstgevel van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen). Aanleunend bij de toen gangbare kustarchitectuur, zie typerende erkervormige hoektoren met uitkijk onder tentdakje, bakstenen ruit- en dambordversieringen, afgewolfde dakvensters en -kapellen, rondbogige muuropeningen met verzorgd houtwerk op de begane grond, balkons met witgeschilderde houten leuningen.

Nummer 26-28. Twee dubbelhuizen in vereenvoudigde bouwtrant.

• Algemeen Rijksarchief, Dienst der Verwoeste Gewesten, 3755, 3756.