Kasteeltje Thenaers

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kasteeltje Thenaers

Beschrijving

Eertijds woning van notaris Johannes Thenaers-Craybeckx (1822-1903), gelegen in een park met voortuin; onder meer merkwaardige rode beuken.

Dubbelhuis daterend uit het vierde kwart van de 19de eeuw; drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (leien), geflankeerd door lage aanbouwsels van één travee onder afgesnuite bedaking. Baksteenbouw op hardstenen plint; licht verhoogde begane grond. Ritmerende hoeklisenen en middenrisaliet; doorlopende waterlijst onder de gekorniste kroonlijst. Gedrukte accoladeboogvensters in een geprofileerde hardstenen omlijsting. Dito deur met trap. Vernieuwd houtwerk.

Oorspronkelijke dienstgebouwen achteraan verdwenen.

• MAES T., Wellen van toen, (Wellen), (1993), pagina 114, tekening.