Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Voormalige hoeve van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, Vlaamse pannen), daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw. Ordonnantie: stal met tast-woonhuis.

Bepleisterd en beschilderd stijl- en regelwerk met lemen vullingen en latere bakstenen stoel. Originele indeling met gang links en rechts de woonkeuken en kamer met centrale schouw. Vensters mogelijk vergroot. Originele deuropening en dito luik. Versteende linker zijgevel met pannen beschieting. Achtergevel met originele muuropeningen en dito houtwerk.

Achter het woonhuis, recent versteend bakhuis onder zadeldak (golfplaten), beschaduwd door een notelaar; grotendeels authentieke oven, onder zadeldakje (Vlaamse pannen).

Auteurs: Schlusmans, Frieda; Pauwels, Dirk