Vakwerkhoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vakwerkhoeve

• is aangeduid als beschermd monument Vakwerkhoeve

Beschrijving

Hoeve daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw. Poortgebouw ten zuiden met rechthoekige poort en beschieting van kunststof aan de linker zijgevel. Rechts aansluitend boerenhuis van vijf traveeën en anderhalve bouwlaag onder doorlopend zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, Vlaamse pannen) op daklijstbalkjes.

Voorgevel gecementeerd begin 20ste eeuw. Rechthoekige muuropeningen. Achtergevel in vakwerk met lemen vullingen en houten kozijnen. Haakse stal ten oosten, los van het woonhuis, onder zadeldak (Vlaamse pannen). Stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen. Open afdak aan de erfzijde. Achteraan het erf ten noorden, dwarsschuur onder zadeldak (Vlaamse pannen), met beschieting van kunststof aan de linker zijgevel. Vakwerk met bakstenen vullingen.

Auteurs: Schlusmans, Frieda; Pauwels, Dirk