Huis circa 1860

Beschrijving

Bakstenen huis op hardstenen plint, daterend van circa 1860; zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, mechanische pannen). Als L-vormige aanleg aangeduid in de Atlas van de Buurtwegen (1844), heden ongeveer U-vormig. Getoogde vensters, beluikt op de eerste bouwlaag, met hardstenen lekdrempels en bakstenen druiplijst; oorspronkelijk houtwerk. Getoogde deur in een vlakke hardstenen omlijsting met een bakstenen druiplijst; eveneens oorspronkelijk houtwerk. In rechtse travee: rechthoekige poort met hardstenen posten en houten entablement. Rechts van het huis, poortvleugel van baksteen, onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, mechanische pannen). Getoogde poort. Drie gedichte uilengaten in de rechter zijgevel.

Auteurs: Schlusmans, Frieda; Pauwels, Dirk