Gesloten hoeve 't Schuurken

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve 't Schuurken

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Gesloten hoeve uit het vierde kwart van de 19de eeuw, gelegen te midden een zeer aantrekkelijk landschap, op een afgelegen uithoek van de gemeente.

Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (dienstgebouwen met Vlaamse pannen) gegroepeerd rondom gedeeltelijk geplaveide binnenkoer. Inrijpoort ondergebracht in stalvleugel. Eénlaags woonhuis van acht traveeën onder vernieuwd zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien) met recente dakkapel. Verankerde en hervoegde lijstgevel met gecementeerde plint en bepleisterde daklijst. Rechthoekige beluikte vensters met houten lateien en arduinen lekdrempels. Rechthoekige smalle deuromlijsting van arduin. Rechthoekige zijdeur onder houten latei in linker travee. Stallen met rechthoekige muuropeningen.

Ertegenover een wagenhuis met twee grote centrale korfboogpoorten en windwijzer.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle