Gesloten hoeve van 1900

Beschrijving

Ruime, gesloten hoeve van 1900, confer deurklopper inrijpoort. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken, het woonhuis onder schilddak, rondom een gekasseid erf met onregelmatige vorm en centrale mestvaalt.

Boerenburgerhuis in de zuidvleugel (nok loodrecht op de straat). Neoclassicistisch dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen; hardstenen sokkel. Zijgevel aan straatzijde belijnd met hardstenen banden en gemarkeerd door een middenrisaliet uitlopend in tuitgevel. Rechthoekige muuropeningen in een hardstenen omlijsting met sluitsteen. De zuidgerichte voorgevel kijkt uit op de ommuurde tuin. De achtergevel aan erfzijde is eenvoudiger: getoogde vensters en rechthoekige deuren in een hardstenen omlijsting. Het woonhuis is verlengd met twee traveeën onder zadeldak, met lagere nokhoogte. Sterk verhoogde begane grond; beide deuren zijn voorzien van een steektrap.

De vleugel aan straatzijde omvat de inrijpoort met flankerende stallen; de zuidelijke stal is de voormalige paardenstal. Rechthoekige inrijpoort onder metalen I-balk met posten van hardsteenblokken, in een verdiept muurvlak, afgewerkt met gelijkaardige posten en metalen I-balk. Twee rechthoekige deuren en een zoldervenster in hardstenen omlijsting; voorts getoogde muuropeningen. Asemgaten met hardstenen latei en onderdorpel in de gevel aan straatzijde.

Runderstal in de noordvleugel. De oorspronkelijke muuropeningen zijn de rechthoekige deuren en zoldervensters in hardstenen omlijsting.

Varkensstal in de zuidvleugel, aansluitend bij het woonhuis. Laag gebouw van zes traveeën, voorzien van getoogde deuren.

Dwarsschuur achteraan het erf. De oorspronkelijke muuropeningen zijn de korfboogpoort en het rechthoekig zoldervenster in een hardstenen omlijsting.