Twee dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee dorpswoningen

Beschrijving

Langgestrekt gebouw van circa 1875, waarvan de vijf linker traveeën voorheen het woonhuis vormden, de drie rechter traveeën een dienstgebouw, vermoedelijk tot woning omgebouwd in het begin van de 20ste eeuw.

Bakstenen gebouw onder zadeldak. Het woonhuis is een dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen. Middenrisaliet en bakstenen hoeklisenen, verbonden door een baksteenfries onder de dakrand. Rechthoekige vensters met afgeronde bovenhoeken; hardstenen lekdrempels op de benedenverdieping, bakstenen op de bovenverdieping. Getoogde deur in een rechthoekige, hardstenen omlijsting.

Het dienstgebouw was oorspronkelijk slechts voorzien van een korfboogpoort; thans met muuropeningen zoals in het woonhuis.