Gemeentehuis van Gutschoven en gemeenteschool

Beschrijving

Alleenstaand dubbelhuis van 1893, hoger gelegen dan het straatniveau, in een ommuurde tuin. Drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Bakstenen gebouw, voorzien van bakstenen hoekpilasters en een middenrisaliet met trapgevelbekroning; in de trapgevel een gevelsteen met opschrift: SCHOOL/ 1893. Rechthoekige vensters in een hardstenen omlijsting; kordon vormende lekdrempels. Rechthoekige deur in een hardstenen omlijsting.

Bakstenen schoolgebouw haaks op de achtergevel, één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). In de achtergevel, drie grote, getoogde vensters. Recent aangebouwd klaslokaal.