Onze-Lieve-Vrouw van Lourdeskapel

Beschrijving

Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes op de kruising met de Kleestraat. Kapel van één travee met driezijdige sluiting, daterend van 1907. bakstenen gebouw onder zadeldak, voorzien van een dakruitertje. Mergelstenen banden. Zes steunberen. Mergelstenen spitsboogvensters in de zijgevels. Rechthoekig portaal onder spitsboog met in het boogveld de afbeelding van een engel en opschrift: O.L.VROUW VAN LOURDES B.V.B. en monogram PH. In het koor een gevelsteen met chronogram met datering 1907 en de naam J. VAN L[E?]MMENS.