Stroopstokerij Coenen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stroopstokerij Coenen

Gesloten geheel van circa 1860-1870.

Boerenburgerhuis van het dubbelhuis, vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Bakstenen gebouw op verhoogde begane grond; gecementeerde plint. Overhoekse muizentandfries onder de dakrand. Getoogde vensters met hardstenen lekdrempels. Getoogde deur in een hardstenen omlijsting op neuten; oorspronkelijk houtwerk; steektrap. Rechts aansluitend poortgebouw onder zadeldak (Vlaamse pannen); poort onder betonnen latei. Aan de zuidzijde van het gekasseide erf, haaks op de achtergevel van het woonhuis, voormalige varkensstallen onder lessenaarsdak (Vlaamse pannen); rechthoekige deuren onder houten latei. Achteraan het erf bevindt zich links een stalvleugel van twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), voorzien van rechthoekige muuropeningen onder houten latei. Aansluitend de stroopstokerij, een gebouw van drie traveeën en een bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen); verhoogde nok met verluchtingsstrook. Rest van een vierkante, bakstenen schoorsteen. Overhoekse en dubbele overhoekse muizentandfries onder de dakrand. Rechthoekige muuropeningen onder houten latei. Recente aanbouwsels rechts.