Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Gesloten hoeve uit het derde kwart van de 19de eeuw. Het erf is aan straatzijde door een ijzeren hek tussen de twee stallen afgesloten. Boerenburgerhuis aan straatzijde, en dienstgebouwen gegroepeerd rondom het erf aan de rechterzijde van het woonhuis. Boerenburgerhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Bakstenen gebouw met lijstgevel op verhoogde begane grond; recente plint. Getoogde, bakstenen vensters met hardstenen lekdrempels. Dito deur met steektrapje. Aanbouwsels onder lessenaarsdak tegen de linkerzijgevel. Bakstenen stal aansluitend en in het verlengde van het woonhuis. Tweede stal, nok loodrecht op de straat; de erfzijdegevel behield zijn stijl- en regelwerk, met bakstenen vullingen. Recent versteende dwarsschuur achteraan het erf; het houten kozijn van de schuurpoort bleef bewaard.