Kanunnikenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kanunnikenhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Speelhof: oostzijde

Beschrijving

Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak, met kern van 1695 (datering boven de deur) en recente gevelordonnantie. Het huis is duidelijk herkenbaar op de tekening van Remacle Le Loup (1738). Bakstenen gebouw voorzien van getoogde muuropeningen in rechthoekige, kalkstenen omlijsting (eerste helft 20ste eeuw?). De rechtse zijgevel is voorzien van een overhoekse muizentandfries onder de dakrand, smeedijzeren ankers, en twee houten kozijnen met een ontlastingsboog van een platte laag, een rollaag en een platte laag.