Classicistisch burgerhuis

Beschrijving

In twee woningen gedeeld, classicistisch dubbelhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, van circa 1775.

Bakstenen lijstgevel op kalkstenen plint; licht verhoogde begane grond. Houten kroonlijst met modillons uit 19de eeuw. Getoogde vensters in kalkstenen omlijsting met sluitsteen. Deuren zie vensters; het is niet duidelijk welke van beide deuren de oorspronkelijke was, beide schijnen van hergebruikt materiaal. Twee 20ste-eeuwse (eerste helft) winkelpuien met ijzeren I-balken, aangebracht met behoud van de oorspronkelijke vensterlateien; de rechtse is inmiddels teruggebracht tot de oorspronkelijke twee vensters met nieuwe posten, omringend metselwerk en ramen.