Stadshoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadshoeve

• is aangeduid als beschermd monument Stadshoeve

Beschrijving

Dubbelhuis van vijf traveeën en twee en een halve bouwlaag onder zadeldak, afgewolfd aan de rechterzijde. Kern uit de 17de eeuw, zie de tekening van Leloup, gevelordonnantie uit eerste helft 19de eeuw, zie deur, en vensters uit tweede helft 19de eeuw; recent, bakstenen parement. Lijstgevel op beschilderde, gecementeerde plint met vierkante keldergaten; verhoogde begane grond. Rechthoekige vensters met kalkstenen lekdrempels op de eerste en tweede bouwlagen; rechthoekige zoldervenstertjes. Rechthoekige deur in een vlakke, kalkstenen omlijsting met neuten en een vernieuwde steektrap. Links aandak met vlechtingen. Rechter zijgevel van vakwerk met bakstenen vullingen. Aanbouwsel aan de linkerzijde, van één travee en twee bouwlagen met een grote poort waarboven een venster.