Semi-gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Semi-gesloten hoeve rond vierkant erf; reeds op de Ferrariskaart (1771-77) en in de Atlas van de Buurtwegen (1844) afgebeeld als een volledig gesloten geheel. De oudst bewaarde delen gaan terug tot eind 18de - begin 19de eeuw. Tijdens verbouwingen in de 19de en 20ste eeuw is een groot deel van de straatvleugel vervangen door een haag. Het huidige grondplan is dan ook eerder U-vormig. Volledig gecementeerd woongedeelte uit midden 19de eeuw in de zuidvleugel. Thans sterk verhoogde begane grond; kelderverdieping. De vensters hebben een hardstenen latei en lekdrempel; rechthoekige deur met bovenlicht. In de dienstgebouwen in de westelijke en oostelijke vleugel, respectievelijk schuur en stallen, zijn er nog verschillende restanten van muuropeningen in hardstenen omlijstingen. Recentere muuropeningen wijzen op functiewijzigingen.