Parochiekerk Onbevlekte Ontvangenis

Beschrijving

Moderne kerk, gebouwd in 1960 naar ontwerp van G. Daniëls. De plattegrond beschrijft een tweebeukig schip van zes traveeën, een koor van een rechte travee met vlakke sluiting, en een vrijstaande, vierkante toren aan de zuidzijde. Bakstenen gebouw onder zadeldak, witgeschilderd op de toren na; deze is voorzien van een tentdak. Rondboogvensters. Rechthoekig portaal onder zadeldak, aan alle zijden geopend door middel van rondbogen. Bepleisterd interieur. Overdekking door middel van een tongewelf op rondboogvormige gordelbogen, gedragen door baksteenpilasters.

• GEUKENS B. 1977: Fotorepertorium van het meubilair van de Belgische bedehuizen, Provincie Limburg, kanton Tongeren, Brussel, 3.