• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Breedhuis van twee opkamertraveeën links + drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen) uit het vierde kwart van de 18de eeuw - eerste kwart van de 19de eeuw. Beschilderde met schijnvoegen gecementeerde gevel op een donkergrijze plint. Getoogde muuropeningen, met bewaard houtwerk: getraliede keldervensters links; beluikte vensters met trapezoïdale sluitsteen en arduinen onderdorpel op consooltjes; vleugeldeur met tweedelig bovenlicht en gecanneleerd, halfzuiltje als makelaar. Arduinen bordes. Rondbogig heiligennisje rechts boven de deur. Aflijnende houten gootlijst op klossen.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine