Hoeve Westhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Westhof

Beschrijving

Zogenaamd "Westhof". Historische, oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen. Ten zuiden en zuidwesten, rest van omwalling. Ten zuiden, erfoprit toegankelijk via hek, geflankeerd door twee linden; kleine bunker uit de Eerste Wereldoorlog ernaast. Ten oosten, deels met kasseien verhard neerhof met bakstenen stoepen; vaalt te midden; nutsgebouwen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw U-vormig rond het erf opgesteld. Ten noorden, boerenhuis op lage terp. 20ste-eeuws uitzicht, doch met oudere kern, zie benaming en site.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine

De betonnen constructie is niet langer bewaard.

• Informatie verkregen van de gemeente (juli 2018).

Ten zuidoosten van het Westhof bevindt zich een vrijstaande bovengrondse betonconstructie van geallieerde makelij. Het dak is gegoten op golfplaten met brede golving (olifantenplaten) en het geheel is aan de buitenkant bedekt met een extra laag cement. De merkwaardige vorm van de constructie, die doet denken aan een mansardedak met een schoorsteentje, doet een vorm van camouflage vermoeden.