Hoekpand In 't wit paard bij H. Feryn-Gast

Beschrijving

"Au cheval blanc chez H. Feryn-Gast" en "In 't wit paard bij H. Feryn-Gast", zie verweerd opschrift van puilijst. Voormalige brouwerij met herberg. Hoekhuis bij de Kerkstraat van drie traveeën + één afgeschuinde travee + vier traveeën + een dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met rechts wolfseind (Vlaamse + mechanische pannen), uit de 19de eeuw. Gele baksteenbouw met afgeschuinde hoektravee onder beschilderde overstek. Een getoogde kelderopening. Licht getoogde vensters. Onderdorpels bestaande uit donkergrijze baksteentjes op de bovenverdieping. Rechthoekige deur.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine