Klooster en school

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Klooster en school

Beschrijving

Voormalig klooster en schooltje. Drie dubbelhuizen van respectievelijk zeven (nummer 44), zes (nummer 46) en drie (nummer 48) traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken (nok parallel aan de straat, leien + Vlaamse pannen) onder meer één geknikt met vier dakkapellen (nummer 46), uit de 19de eeuw. Beraapte gevels op een beschilderde en bepleisterde plint en dito puilijstje (nummer 46, 48) en met dito omlijstingen voor de rechthoekige (nummer 44, benedenverdieping van nummer 46, 48), getoogde (nummer 46) en de rondbogige (nummer 48) muuropeningen. Nummer 48: beschilderde en bepleisterde middentravee met imitatiebanden waarin licht getoogde deur in een omlijsting van vlakke pilasters, afgedekt door middel van een geprofileerde kroonlijst; erboven rondboognis met beeld, in een omlijsting van vlakke pilasters (Ionische), met bekronend driehoekig fronton.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine