Beschrijving

Achter de huizenrij gelegen, verlaten hoeve, bereikbaar via geplaveid padje, afgezet door een gele bakstenen muur met steunberen. Moestuin voor het boerenhuis. Armpomp tegen de erfgevel. Boerenhuis van oorspronkelijk zes, thans zeven traveeën zie bouwnaad tussen de eerste en de tweede travee en van oorspronkelijk één, thans twee bouwlagen, zie jongere verankering. Onderbroken bedaking: zadeldak (Vlaamse pannen) voor het gedeelte links, twee traveeën rechts onder hoger opgetrokken, geknikt zadeldak (mechanische pannen) met leienbeschieting in de linker zijgeveltop. Kern uit vierde kwart 18de eeuw met 19de-eeuwse aanpassingen zie supra. Gele baksteenbouw op een deels gepikte plint. Rechthoekige muuropeningen: beluikte bolkozijnen op de benedenverdieping; kruisramen met geprofileerde wisseldorpels en betegelde onderdorpels op de bovenverdieping; kozijndeur met tweedelig bovenlicht verdiept in een getoogde omlijsting. Linker zijgevel. Rechthoekig venster verdiept in een rondboognis. Tegen rechter zijgevel, oorspronkelijk aanleunend nutsgebouw, thans afgebroken.

Overige aanhorigheden zijn verdwenen.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine