• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met losse, lage bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een met gras begroeid erf met deels behouden bakstenen stoepen. Centrale mestvaalt. Het geheel is toegankelijk via een geasfalteerde erfoprit. Ten noorden, achter het boerenhuis, ligt een moestuin met de achterliggende Heidebeek.

Ten noorden van het erf: boerenhuis van twee opkamertraveeën links en vijf traveeën onder een licht gebogen, en wegens uitbouw (zie bouwnaad in de linker zijpuntgevel), zadeldak met mechanische pannen (nokrichting loodrecht op de straat). Het jaartal 1818 is door middel van gele bakstenen opgenomen in het metselverband in de linker zijgevel. Vermoedelijk vernieuwde erfgevel, te zien aan de bouwnaad. Twee getoogde kelderopeningen met getraliede kozijnen onder de opkamer. Twee beluikte bolkozijnen in de opkamer. Achtergevel: haakse uitbouw van twee traveeën en bakhuisje; puntgevel, aandaken en deels behouden muurvlechtingen. Getraliede kozijnen. De linker zijgevel is afgewerkt met muurvlechtingen en rond uilengat.

Ten zuidoosten: dwarsschuur onder zadeldak (golfplaten + mechanische pannen, nokrichting loodrecht op het huis) met overstekende rand op houten modillons. Horizontale plankenbeschieting boven een bakstenen voeting, versteend rechter gedeelte. Links aanbouwsel onder lessenaarsdak. Ankerbalkgebint van acht traveeën. Rond uilengat in de rechter zijpuntgevel.

Ten westen: stal onder zadeldak (golfplaten + mechanische pannen, nokrichting loodrecht op het huis), met overstekende rand op houten modillons. Verankerde baksteenbouw. Halfronde venstertjes met luiken.

Ten westen: langs de erfoprit gelegen hopast.

Overige gebouwen zonder noemenswaardigheden.