Kosterswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Woonhuis dat haaks tegen de westelijke gevel van de ernaast gelegen kapel werd aangebouwd, in een aansluitende bouwtrant. Breedhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nokrichting loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), uit het derde kwart van de 19de eeuw. De rode bakstenen lijstgevel wordt afgelijnd door een witgeschilderde tandlijst met dropmotief. Rechthoekige muuropeningen met kozijnen, verdwenen luiken, te zien aan de duimen. Analoge zijgevels. Rondbogige zoldervenstertjes. Aanbouwsel onder aanleunend lessenaarsdak tegen de linker zijgevel.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine

Deze woning was oorspronkelijk de kosterswoning.