• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met losse, lage bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken, opgesteld rondom een onverhard erf met bakstenen stoepen.

Ten noorden: boerenhuis van het langgestrekte type: woongedeelte van oorspronkelijk vijf, heden vier traveeën en twee opkamertraveeën rechts + stalgedeelte rechts onder een overstekend zadeldak (nokrichting loodrecht op de straat, mechanische pannen) met twee dakvensters onder een zadeldak, uit het laatste kwart van de 18de eeuw-eerste kwart van de 19de eeuw. Deels met schijnvoegen gecementeerde baksteenbouw. Rechthoekige kelderopeningen in korfboogomlijsting onder de opkamer; kozijnen met houten spijlen. Rechthoekige muuropeningen: beluikte kozijnvensters (vernieuwd links van de deur) en -deur met bovenlicht. Haakse uitbouw tegen de achtergevel. De linker zijpuntgevel heeft onder meer een spitsboognisje met een heiligenbeeld, bekroond met een kruis door middel van uitstekende baksteenkoppen.

Ten zuiden: dwarsschuur onder zadeldak (nokrichting parallel aan het huis, mechanische pannen), gedateerd 1931 door middel van uitstekende baksteenkoppen in de rechter zijpuntgevel. Rechter zijpuntgevel met muurvlechtingen. Links aanleunende aangepaste dwarsschuur.

Overige gebouwen zonder noemenswaardigheden.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine