Onze-Lieve-Vrouwkapel

Beschrijving

Neoclassicistische kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw, uit eind 19de eeuw. Baksteenbouw op rechthoekige plattegrond met halfronde sluiting, onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, zink). Bepleisterde en beschilderde frontongevel met rondboogdeur, geflankeerd door zuiltjes die het driehoekige fronton schragen.

Opschrift: "Mijn Moeder/ Mijn Betrouwen". Bepleisterd en beschilderd interieur met half koepelgewelf en neoclassicistisch houten altaar.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Schriek, schetsen 1897/13.

Aanvullende informatie

Voor augustus 2013 werd de kapel opnieuw geschilderd en het opschrift in het fronton gewijzigd als volgt: "LANGS / DEZE WEG ZET / GEENEN VOET OF ZEGT / MARIA WEES GEGROET".
  • Google Street View, Heist-op-den-Berg (Schriek), Roggeveldenstraat 5 (geraadpleegd op 10 december 2014, fotodatum augustus 2013).