Kapelletje

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kapelletje

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Reningelst

Beschrijving

Kapelletje gelegen nabij de noordoostelijke kerkhoftoegang. Rechthoekig gebouwtje van één travee onder zadeldak (nokrichting loodrecht op de straat, leien), uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Gele baksteenbouw. Tuitgeveltje met gevelsteen in de geveltop met gemeentelijk wapen waarboven het opschrift: 'DE FAMILIE RYCKEWAERT'. Spitsboogdeur onder druiplijstje met gestrekte uiteinden, geflankeerd door twee pilasters met sokkel en afgeschuinde dekplaat. Oculus in de achtergevel. De zijgevels zijn afgelijnd door middel van een tandlijst. Hoekpilasters, zie voorgevel. Spitsboogvensters.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine