Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen uit het laatste kwart van de 19de eeuw-eerste kwart van de 20ste eeuw, opgesteld rondom een deels met gras begroeid erf, ten zuiden afgezet met een doornhaag. Ten oosten bevindt zich een onverharde erfoprit afgezoomd met populieren, aan de straat gemarkeerd door bakstenen hekpijlers. Ten oosten ligt een drenkplaats afgezoomd met knotpopulieren. Een boomgaard situeert zich ten zuidoosten.

Ten noorden van het erf: boerenhuis van één bouwlaag onder een zadeldak met mechanische pannen. Vernieuwd gevelparement; echter teruggaand op een 18de-eeuwse kern, te zien aan de linker zijgevel van gele baksteen met aandaken en muurvlechtingen; rechter zijgevel: rechthoekig kelder- en zolderkozijnvenster, allebei licht verdiept in een korfboogomlijsting.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine