Arbeiderswoning

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeidershuizen

Beschrijving

Drie lage arbeidershuisjes waaronder een voormalige smidse (nummer 14) onder zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, mechanische pannen), uit de 19de eeuw. Rode baksteenbouw op een met schijnvoegen gecementeerde plint bij nummer 18. Rechthoekige beluikte vensteropeningen onder beschilderde strekken (nummer 18-22). Nummer 14 heeft getoogde muuropeningen met luiken, en een deels beglaasde deur met gesmeed ijzeren ajourwerk. Rechthoekige poort rechts. Nummer 14-18: rechthoekige kozijndeuren. Korfbogige koetspoort bij nummer 22.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine

Van de drie woningen (nummers 14, 18 en 22), werd nummer 22 verbouwd en nummer 14 vernieuwd.