Mariakapel

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeiderswoning en kapel

Beschrijving

Alleenstaande arbeiderswoning met voortuin, en witgekalkt bakstenen 19de-eeuws Mariakapelletje aan straatzijde.

Laag breedhuis van een opkamertravee links + twee traveeën + laag aanbouwsel van twee traveeën rechts, onder onderbroken zadeldak (mechanische pannen). Grijsgeschilderde verankerde baksteenbouw op donkergrijze plint. Vermoedelijk oude kern uit het vierde kwart van de 18de eeuw nog aangegeven door de behouden muurvlechtingen van de rechter zijpuntgevel, en de rechthoekige zware kozijndeur met accoladebogige, houten tussendorpel.

Opgetekend in juli 1983, kapel inmiddels met vernieuwd bakstenen gevelparement.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine