Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen van één bouwlaag onder zadeldaken rondom een grotendeels onverhard erf. Bakstenen stoepen, deels bewaard rondom de hoevegebouwen. Laag ommuurde (recent) vaalt voor het boerenhuis aanleunend bij het langgestrekte type met stal links. Lange, deels verharde erfoprit onder meer tussen hopvelden.

Ten noordwesten van het erf, boerenhuis met drie staltraveeën links + vier traveeën + een opkamertravee rechts, onder onderbroken en deels mank zadeldak (golfplaten, stro) met overstekende dakrand op houten modillons; jaartal 1838 in lichtere bakstenen opgenomen in het metselverband van de behouden rechter zijpuntgevel; echter voorts vernieuwd bakstenen gevelparement (eerste kwart van de 20ste eeuw ?). Erfgevel vermoedelijk met behouden ordonnantie: rechthoekige kelderopening rechts onder de opkamer, licht getoogde muuropeningen, en laadzolder links boven de deur; recentere stalvensters. Linker zijgevel: oudere muurpartij onder de recent vernieuwde top. Behouden rechter zijpuntgevel: plint van oudere (?) bakstenen met twee getraliede rechthoekige kelderopeningen voorzien van natuurstenen boven- en onderdorpel; rechthoekige opkamer- en zoldervenster met oorspronkelijk beluikte kozijnen, onder meer getralied bolkozijn (opkamer), onder strekse latei van gele bakstenen.

Ten zuidoosten, aan elkaar palend en respectievelijk van rechts naar links: stal, voormalige hopast en bakhuis (nok grosso modo parallel aan het boerenhuis, Vlaamse pannen). Verankerde baksteenbouw, behalve het bakhuis met resten van stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen.

Ten zuidwestenin het verlengde van het boerenhuis, dwarsschuur onder zadeldak (golfplaten) met overstekende dakrand op houten modillons. Verankerde baksteenbouw; uitgezonderd het middengedeelte van stijl- en regelwerk met horizontale plankenbeschieting. Nieuwe, grote stal tegen de erfgevel.

Ten westen, nieuwe loodsen.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine