Drie arbeiderswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Drie arbeiderswoningen

Beschrijving

Eenheidsbebouwing met drie arbeiderswoningen uit de 19de eeuw. Dubbelhuizen van drie traveeën en anderhalve bouwlaag onder licht gebogen, doorlopend zadeldak met pannen (nokrichting parallel aan de straat). Beschilderde bakstenen lijstgevels op plint.

Licht getoogde muuropeningen op de eerste bouwlaag; verdwenen luiken; rolluikkasten bij nummer 19. Rechthoekige bovenvensters, bij nummer 19 echter halfrond.

Ernaast rechts, nummer 13 (voorheen 11-13) in aansluitende bouwtrant. Twee lage enkelhuisjes in spiegelbeeld. Licht verdiepte kozijnvensters met luiken.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine