erfgoedobject

Villa

bouwkundig element
ID
31105
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31105

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Villa middenin een tuin, die aan de straatzijde is afgezet met een lage muur waarop een hek staat. Naar analogie met de tweegezinswoning op nummer 206-208 in aansluitende bouwtrant is het pand vermoedelijk een ontwerp van architect 0. Carpentier (Poperinge), uit de jaren 1930. De invloed van de art decostijl is merkbaar in de verhoogde travee rechts, uitlopend op een puntgevel met beschilderd pseudovakwerk, het tweekantig zoldervenster en de overstekende dakrand op getrapte consoles, de overhoekse zuil links, en de deur onder beschilderde betonnen latei bekroond met twee uilen links en rechts van het bovenlicht met schelpmotief in glas in lood.

 


Bron: DELEPIERE A.-M. & HUYS M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kanton Poperinge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Villa [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31105 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.