Arbeiderswoningen

Beschrijving

Twee lage arbeiderswoningen gelegen onder het huidige straatniveau. Spiegelbeeldschema met twee enkelhuizen van twee traveeën onder gebogen, doorlopend zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), mogelijk met oude 18de-eeuwse kern. Oorspronkelijk opgetrokken uit stijl- en regelwerk met lemen vullingen, zie behouden stijlen en houten bolkozijn met ankerbalk bij nummer 139; versteend in de loop van de 19de eeuw en het eerste kwart van de 20ste eeuw, echter met rechthoekige kozijnen voor de deuren en het beluikte venster van nummer 137.

Opgetekend in mei 1983, en inmiddels gesloopt.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine