Eenheidsbebouwing met herberg Au pare Guillaume Tell

Beschrijving

Rechter deel van 95 (voorheen 93): voormalige herberg 'Au pare Guillaume Tell'. Eenheidsbebouwing met twee enkelhuizen van respectievelijk drie en twee traveeën onder geknikt zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, Vlaamse pannen), uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Grijsbeschilderde bakstenen lijstgevel met puilijst opgevat als casement; gietijzeren lichtarm van verdwenen gaslantaarn op de hoek rechts. Rechter deel van 95 (voorheen 93): behouden getoogde muuropeningen met strekse lateien en arduinen lekdrempels; vensters met grote roedeverdeling en persiennes. Linker deel van nummer 95: recentere rechthoekige muuropeningen (eerste kwart van de 20ste eeuw) onder ijzeren I-balk met rozetten. Twee halfronde dakkapellen met vorkverdeling. Verankerde rechter zijgevel met halfronde zoldervensters.

Uiterst rechts van nummer 95 (voorheen nummer 91): lager nutsgebouw (nokrichting parallel aan de straat) met rechthoekige poort.

Uiterst links: eenheidsbebouwing van twee enkelhuizen volgens spiegelbeeldschema, in aansluitende bouwtrant uit het begin van de 20ste eeuw (nummer 97, 99).

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine